top of page
  • Фото автораKame Kame

Акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

В ці дні в Україні згадують наступні важливі дати: 25 листопада ‒ Міжнародний день боротьби із насильством щодо жінок, 1 грудня ‒ Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня ‒ Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, 5 грудня ‒ Міжнародний день волонтера, 6 грудня ‒ вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня ‒ Міжнародний день прав людини.

У рамках Всеукраїнської акції в НВК «Ор-Авнер» проведено наступні заходи: година спілкування щодо протидії насиллю та жорстокому поводженню з людиною «Кожна людина – скарб!»; групові заняття «Все залишає свій слід», «Повага для особистості»; творчий проєкт «Насильству -НІ!»; розроблені інформаційні матеріали для дітей та батьків щодо запобігання насиллю в сім’ях, безпеці в мережі Інтернет; перегляд відео «Експлуатація дитячої праці – проблеми і шлях їх вирішення», «Станція призначення – життя!».

Мета проведених заходів - привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення. Спонукання до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяння вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.





12 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page